Julekalender

julekalender_01
Jul er årets store høydepunkt for meg og allerede i morgen er det 1. desember OG første søndag i advent. Jeg har et sterkt forhold til tradisjon og liker like godt å ta vare på de gamle tradisjonene som å begynne mine egne. En av dem har blitt julekalender til samboeren. Det har blitt en del varianter av pakkekalenderen, men uten at det har kostet tusenlapper. I år har jeg en ny vri på gavekalenderen. Syns det alltid er koselig at man kan bygge opp noe gjennom adventstiden og denne kalenderen er en variant av dette.

julekalender_06

De fleste gutter vokser vel egentlig aldri fra LEGO, selv om de ikke vil innrømme det til tider.  Jeg vet at om min samboer hadde fått et lego-sett på juleaften hadde han sittet i ekstase resten av kvelden å bygd. DERFOR har jeg i år funnet frem til et legosett fra serien Star Wars som jeg har delt inn i 24 pakker. Dette har jeg løst ved å bruke bruksanvisningen som følger med pakken og delt sidene i 24 deler. Det betyr at i morgen vil han få de to første sidene i bruksanvisningen og de legoklossene som hører til. Så på juleaften vil han ha gjennom desember ha bygd et Star Wars skip.

julekalender_02

Opphenget er en fin trestokk som jeg tok med meg hjem fra hytta i høst. Det jeg gjorde var å rense den for bark og la den tørke inne før jeg pusse den ned slik at den ble lys og fin med sandpapir. Med litt hjelp fra handymannen min her i huset fikk vi hengt opp pinnen med to fester i taket i går.

julekalender_05

Så nå er det bare å krysse fingrene for at jeg ikke har rotet bort noen lego-deler under innpakningen. Et tips jeg har fått er at man bruker superlim mens man bygger slik at den holder seg sammen.

julekalender_03

Har dere laget kalender i år?

Ønsker dere en fortsatt fin lørdagskveld,

Marianne_logo2

Reklame

3 responses to “Julekalender

  1. Så smart! 🙂
    Jeg har laget en adventskalender av 24fyrstikk-esker, som jeg har pyntet rundt, og fyllt oppi med all slags godterier som er smått nok til å få plass oppi de små eskene 😉

  2. Tilbaketråkk: Julegave-innpakning | Kretido·

  3. Tilbaketråkk: Julekalender | Kretido·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s