Julekalender

julekalender14_01

Tenk at vi snart er i desember alt! Jeg elsker jula og alt det bringer, og som i fjor skal tradisjonen med julekalender til samboer fortsette. Det fins mange varianter av julekalender, alt fra 10 kr for en liten sjokoladekalender til flere tusen kroner for pakkekalender. Jeg mener at man ikke nødvendigvis trenger å bruke så mye penger, og min favoritt er flax-lodd. Så avtalen hjemme hos oss er at jeg får lov til å lage julekalender til samboeren min mot at jeg får Flax-lodd kalender. Vinn-vinn, alle er fornøyde 🙂

julekalender_03

I fjor lagde jeg en julekalender (vist på bilde over) hvor jeg delte opp et Star Wars legosett i 24 deler. Denne kalenderen ble svært populær i heimen – og var et sterkt ønske om å få noe lignende i år. Jeg er selvsagt ikke vanskelig å be, så det blir et nytt Star Wars sett i år, men innpakningen er NY!

Ønsker du å lese mer om fjorårets kalender kan du trykke her.

julekalender14_04

Jeg gjorde det samme som i fjor å delte opp bruksanvisningen til legosettet i 24 deler. OPS! Om du skulle lage en lik kalender – Pass på at du har hele bruksanvisningen før du deler opp. Gjorde feilen i år å starte litt for raskt og etter å ha pakket 5-6 luker fant jeg ut at bruksanvisningen var delt opp i to separate hefter, noe som gjorde at det ble noe ujevn fordeling på de lukene. MEN ingen krise og det ordnet seg til slutt!

julekalender14_05

Innpakningen i år har vært både morsom og litt mer krevende enn fjorårets. Jeg har klippet ut stjerner, rundinger og trekanter i natur-innpakningspapir fra Panduro. Deretter sydd med symaskin rundt kantene med lys trå, puttet legobrikker i og sydd igjen. Nummereringen har jeg gjort enkelt med et sort stempel. Som oppheng hengte jeg opp en krans pyntet opp med noen råde bær på ståltråd.

julekalender14_03

Nå er det bare å glede seg til 1. desember (da er en eksamen overstått). Jeg kan ikke vente til å se min samboer sprette opp av sengen for å bygge lego før jobb – rett og slett et syn!

Ønsker dere alle en strålende fin søndag og håper dere får en koselig og gledelig adventstid!

Marianne_logo2

Reklame

8 responses to “Julekalender

 1. Så herlig! Og fin idé! Jeg liker innpakningen! Utrolig koselig! 🙂
  Det blir noknen slager i år også! 🙂
  Lykke til med flax-kalenderen! 😉

  • Takk Vilde!
   Har du noen planer for julekalender i år?
   Jeg satser på at vinnersjanse min slår til i desember:)

   • Jeg har laget en veldig ukreativ gavekalender. Bare kjøpt masse tull og smekket på et gavepapir. Men kanskje jeg skal ta frem de kreative sansene til neste år 🙂
    Dette var vertfall inspirerende! 🙂

   • Så hyggelig – høres ut som en riktig fin kalender synes nå jeg 🙂 Hyggelig å kunne inspirere til å tenke litt nytt for neste år!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s