Julegave-innpakning

innpakning_05Godt nytt år! Håper dere alle har hatt en flott jul og kost dere med familie og venner. Selv har jeg stor kost meg med familieselskaper og hyttekos på Hovden. Har blitt lite blogging i desember, så tenkte å vise dere noe av det jeg har holdt på med i jula i tiden fremover. Jul for meg er det store høydepunktet i året og alt skal planlegges i minste detalj. Hvert år har jeg et tema på innpakningen. I år har jeg valgt å leke meg med trolldeig som dekor element. Sist gang jeg kan huske jeg jobbet meg trolldeig må være da jeg gikk i barnehagen.

innpakning_01

Trolldeig:
1 del vann
1 del salt
2 del hvetemel
1 ss matolje

innpakning_02

Slik gjør du det:
1. Bland mel og salt i en bolle.
2. Ha oljen i vannet og ha dette over i det tørre.
3. Kna dette godt i ca. 10 minutter til du har en smidig og hard deig.
4. Legg deigen i plast og la den hvile en times tid i kjøleskapet.
5. Kjevl deigen ut og skjær ut ønsket form. Tips: Om du ønsker å henge de opp kan du bruke et sugerør til å lage et fint hul til å henge en trå i.
6. Figurene legges utover et langpanne og stekes på 80 °C midt i ovnen til de har blitt faste og harde. Dette kan ta flere timer,  kommer helt ann på hvor tykke figurene dine er.

Man kan også bruke stempler for å skrive inn detaljer om man ønsker det. Til julekalenderen som jeg viste tidligere i desember brukte jeg stempler for å markere datoene i hvert hjerte. Det var absolutt morsomt å lege med trolldeig igjen, og kommer nok til å benytte meg av dette igjen senere.

innpakning_04

Jeg sto lenge fast på hvordan jeg ønsket å gjøre til-fra-lappene denne gangen. En av mine favoritt blogger A Beautiful Mess hadde et innlegg rett før jul hvor de viste hvordan de hadde brukt sine favorittbilder gjennom året som fra-til-lapper. Jeg syntes at dette var en flott idé og lagde mine egne versjoner.

innpakning_03

Slik gjør du det:
1. Finn et program du kan legge inn tekst i bildene du ønsker å bruke. #ABeautifulMess har en fin App til mobilen som funker fint til dette eller InDesign på maskinen om du har dette.
2. Print ut bildene på fotopapir eller klistremerkepapir. Jeg brukte glossy fotopapir som jeg klipte ut og festet dobbeltsidig teip bak.

innpakning_07

Jeg syns det er veldig stas å pakke inn gaver og er veldig fornøyd med hvordan resultatet ble til slutt. Fått masse hyggelig tilbakemelding på innpakningen og mange syns det var ekstra koselig å få et personlig bilde på pakken sin.

Pakker du inn dine pakker på en spesiell måte?

Med vennlig hilsen

Marianne_logo2

Reklame

4 responses to “Julegave-innpakning

    • Hei Désirée
      Takk for hyggelig kommentar, da blir det nok noen fine pakker under juletreet hos deg til neste år tenker jeg 🙂 Hyggelig å gjøre innpakningen litt personlig med bildene synes jeg!

  1. Superfine presanginnpakninger Marianne! Føler meg jo littebittegrann ansvarlig for at du er så kreativ med julegavene dine da 😉 Stor klem fra stolt tante!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s