Maya-genser

God lørdag alle sammen! Da har kulden og vinteren kommer igjen. Mitt store ønske til jul var varme klær og det var tydelig at folk hadde forstått dette i min store glede. Det er så deilig å ha gode og varme klær slik at man kan gå ute selv i kulden uten å fryse. Det er så utrolig friskt og deilig og den firbente elsker å være ute å base i snøen.

For English pattern click here.mayagenser_03For lille Maya blir det kaldt selv med pels og har derfor strikket en genser sånn at hun også kan holde varmen ute. Vi gikk en tur til Ullevålseter forrige helg og det ble litt kaldt selv med ullgenser, så da var godt å bli pakket inn i pledd og få sjefplassen i sekken på turen tilbake.

mayagenser_01

Genseren er strikket etter målene til Maya som er en god blanding av Yorkshire Terrier, Lhasa Apso, Tibetansk Spaniel, Papillon og Chihuahua. Den er myk og god, samtidig som den er veldig enkel og sjapp å strikke.

Brystvidde: ca 37 cm
Rygglengde: ca 40 cm

Strikkefasthet: 10 cm =16 masker

Materiell:
150 g Sandnes Garn Alfa
Settpinne nr. 6
Rundpinne 40 cm nr. 6

mayagenser_02Genser:
Legg opp 56 masker på settpinne nr. 6. Strikk vrangbord (2 r, 2v) til arbeidet måler 9,5 cm. Bytt til rundpinne nr. 6 og strikk en omgang glattstrikk samtidig som du øker 6 masker jevnt fordelt. Når arbeidet måler 15 cm deles det til forben. Fell 1 maske, sett 14 masker på 1 tråd, fell 1 maske, videre strikkes det glattstrikk frem og tilbake. Når arbeidet måler totalt 22 cm settes maskene på 1 tråd. Sett så maskene fra under magen tilbake på pinnen og strikk til arbeidet er like langt som ryggstykket. Da skal vi sette alle maskene tilbake på pinnen og legg opp 1 ny maske i hver side av magestykket. Når arbeidet måler totalt 33 cm felles det 16 masker under magen. Videre strikkes arbeidet frem og tilbake mens man feller 2 masker i starten av hver pinne til arbeidet måles 40 cm. Strikk nå opp masker rundt fellekanten slik at det totalt blir ca. 64 masker. Strikk vrangbord (2r, 2v) i 4 cm før du feller løst av rett over rett og vrang over vrang.

mayagenser_05

Ben:
Strikk opp ca. 32 masker på settpinne nr. 6 rundt den ene ben åpningen. Strikk vrangbord (2r, 2v) til benet måler 6 cm. Fell løst av med rett over rett og vrang over vrang. Gjenta dette på den andre åpningen.

Fest alle tråder og vips så har du en flott og varm genser til den lille firbente.

mayagenser_04

Hva syns dere?

Ønsker deg og dine en flott lørdag,

Hilsen

Marianne_logo2

Dette er en gratis strikkeoppskrift. Vi blir glade om du lager den og enda gladere om du linker til oss 😉

Reklame

7 responses to “Maya-genser

    • Thank you for your nice comment. She is a mix of Yorkshire Terrier, Papillon, Lhasa Apso, Tibetan Spaniel and Chihuahua. I found her through the Norwegian market site finn.no.

  1. Tilbaketråkk: Godt nytt år | Kretido·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s