Isabel votter

harevotter_01

Hei alle sammen! Håper dere nyter det nydelige påskeværet med gode venner og familie. Har selv hatt en rolig og behagelig påske på fjellet og skal nyte de siste dagene før det er tilbake til storbyen og hverdagen. Har i anledningen påske, strikket et par votter tilpasset størrelsen 2-3 år. Har strikket de i deilig baby ull som gjør at de både varmer og er myke på de små hendene.

For English pattern click here.

Materiell:
50 g Dale Baby Ull (farge: 3718)
50 g Dale Baby Ull (farge: 3507)
Settpinne nr. 3

harevotter_03

Vott:
Legg opp 40 masker på settpinne nr. 3 med farge 3718. Strikk vrangbord (2 r, 2 v) til arbeidet måler 6 cm. Herfra strikkes det videre med mønster som vist under. Etter 7 omganger med mønster settes det 5 masker på en tråd til tommel. Pass her på at høyre vott settes det av 5 masker på høyre side av undersiden, mens venstre vott settes det av 5 masker på venstre side av undersiden. Neste omgang legges det opp 5 nye masker over disse.

Skjermbilde 2014-04-08 kl. 10.58.13

Følg deretter mønsteret opp til der hvor vi skal begynne fellingen som vist med / i diagrammet. Du feller etter en mønstermaske ved å strikke to og to masker sammen, mens felling før en mønstermaske gjøres ved å strikke to og to masker vridd sammen. Når du står igjen med 8 masker på pinnen trekker du tråden igjennom og fester trådene godt.

harevotter_06

Tommel:
Sett de 5 maskene fra tråden tilbake på settpinne nr. 3 og strikk opp 7 masker bak disse. Strikk 12 omganger med grunnfargen 3718. Deretter strikk to og to masker sammen til du står igjen med 3 masker på pinnen. Trekk så tråden igjennom og fester godt.

harevotter_05

Resultatet ble et par votter som kommer godt med nå i påsken når vi skal base og leke i snøen.

God påske videre til dere alle!

Marianne_logo2

Reklame

18 responses to “Isabel votter

 1. Tilbaketråkk: Dagens gratisoppskrift: Isabel-votter | Strikkeoppskrift.com·

  • Så hyggelig at du likte de og skal ta i bruk oppskriften. Masse lykke til og kos deg med nytt strikkeprosjekt 🙂

 2. Kjempesøte votter (jeg har 15 tantebarn og vottedilla – alltid noen som kan passe vottene uansett størrelse og tema). Men blir det ikke fryktelig kjedelig med all tvinninga på oppsiden av hånden, sålenge mønsteret kun er på en liten del av votten? Har du noen lure tips – eller er det bare å tvinne og tvinne?

  • Hei! Takk for hyggelig kommentar og så gøy med så mange tantebarn og ikke minst vottedilla. Er så mye fint man kan strikke. Jeg syntes ikke det ble spesielt kjedelig, men det er jo forskjellig fra person til person. Man setter litt ekstra pris på når det kommer en mønstermaske:) Desverre vet jeg ikke om en bedre måte enn å tvinne og tvinne, annet enn at jeg valgte å tvinne på annenhver maske for å forenkle det litt, men ikke sånn at de små fingrene ville hekte seg fast i trådene.

  • Hi!
   Currently, there is not an English translation of this pattern, BUT I can fix this during the next few days 🙂
   Hope everything is good in Canada!

 3. Tilbaketråkk: Godt nytt år | Kretido·

  • Hei Marit

   Så hyggelig! De er veldig populære, så kanskje jeg burde vurdere å lage dem i flere størrelser 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s