Prinsesse jakke

prinsessejakke_01

Jeg er veldig heldig som har verdens nydeligste fadderbarn. Hun har nå blitt 1 år og jeg har ønsket å strikke en passende jakke til den lille prinsessen. Størrelsen på denne oppskriften er beregnet til ca. 2 år, slik at hun har noe å vokse inn i fremover.

VIKTIG! Anbefaler sterkt å lese igjennom hele oppskriften før man begynner, da det er mye som skjer SAMTIDIG i denne oppskriften.

prinsessejakke_02

Materialer:
ca. 300 g garn naturhvit
Rundpinne nr. 4
Settpinne nr. 4
Heklepinne nr. 4
5 stk. knapper

Strikkefastheten:
10 cm = 24 masker

Jakke:
Vi skal nå strikke på rundpinne fra midten foran. Legg opp 170 masker på rundpinne nr. 4 og strikk rillestrikk (1 rille = 2 pinner rett) til arbeidet måles 4 cm. Videre skal vi strikke glattstrikk med 7 sløyfer jevnt fordelt utover arbeidet. SAMTIDIG skal vi strikke 5 stolpemasker rille i hver side med knapphull i høyrestolpe.

Jeg ville fordelt maskene slik utover arbeidet:
5 stolpemasker (rille), 7 masker (glattstrikk), 9 masker (sløyfe), 14 masker (glattstrikk), 9 masker (sløyfe), 14 masker (glattstrikk), 9 masker (sløyfe), 13 masker (glattstrikk), 9 masker (sløyfe), 14 masker (glattstrikk), 9 masker (sløyfe), 14 masker (glattstrikk), 9 masker (sløyfe), 14 masker (glattstrikk), 9 masker (sløyfe), 7 masker (glattstrikk), 5 stolpemasker (rille).

Mønsteret:Skjermbilde 2013-07-11 kl. 14.17.24
☐= rett fra retten, vrang fra vrangen
■ = vrang fra retten, rett fra vrangen
/= sett 1 masker på hjelpepinne foran arbeidet, strikk 1 rett, strikk 1 rett fra hjelpepinnen
\= sett 1 masker på hjelpepinne bak arbeidet, strikk 1 rett , strikk 1 rett fra hjelpepinnen

prinsessejakke_03

Knapphull:
Det felles til knapphull på høyre stolpe. Dette gjøres ved å felle 3. og 4. maske fra kanten og legge opp 2 nye masker over de felte maskene på neste runde. Vi skal felle til 5 knappehull jevnt fordelt over arbeidet.

Når arbeidet måler 24 cm skal vi dele arbeidet til ermhull. Det vil si at vi strikker tre deler videre hver for seg. To forstykker på 43 masker hver og et bakstykke på 84 masker.

prinsessejakke_05

Bakstykket:
Når arbeidet måler 37 cm felles de midterste 26 maskene til hals og hver skulder strikkes ferdig hver for seg. Videre felles det 2 masker på neste pinne fra halsen. Gjenværende masker settes på en tråd når arbeidet måles 38 cm.

Venstre forstykke:
Strikk videre med flettemønsteret til arbeidet måler 33 cm. Her settes de 5 ytterste maskene mot midten på en tråd, disse skal vi strikke senere til hals. Videre felles det på begynnelse av hver pinne mot halsen slik: 2 masker felles 4 ganger, 3 maske felles 1 ganger. Gjenværende masker settes på en tråd når arbeidet måles 38 cm.

Høyre forstykke:
Strikkes som venstre forstykke, men bare motsatt. SAMTIDIG strikkes det til knapphull som anvist over.

Vev sammen skuldrene

prinsessejakke_04

Erme:
Strikk opp 65 masker rundt ermehullet. Omgangen starter rett under ermen. Vi skal felle mens du strikker glattstrikk. Hver 4. omgangen felles det ved å strikk 2 masker rett sammen på begynnelsen og slutten av omgangen. Dette skal vi gjenta totalt 15 ganger. Når arbeidet måler 22 cm strikkes det rillestrikk til arbeidet måler 26 cm. Fell så løst av. Strikk så neste arm på samme vis.

Halskant:
Strikk opp ca. 80 masker inkl. maskene på trådene på forstykkene. Strikk rillestrikk til halskanten måler 2 cm. Fell så løst av.

Fest så alle løse tråder før du skylder arbeidet får hånd i milo på ca. 30 C, form og tørk så flatt.

prinsessejakke_06

Heklekant:
Vi skal nå hekle en pikotkant på ytterkantene på jakken. Tre tråden igjennom en yttermaske slik at du danner en maske på heklepinnen. *Hekle 3 luftmasker, 1 kjedemaske i den første luftmasken av disse tre, hopp over 1 fastmaske, 1 fastmaske i neste fastmasken*. Gjenta fra *-* ut kanten.

Avslutt med å sy på knapper.

En søt jakke til en søt prinsesse.

Dette blir også ett av mine bidrag i Pinnekroken sin Oktober utfordring med tema «Noe som varmer».  Ønsker du å se flere bidrag til utfordringen finner du dette på Pinnekroken sine sider.

Ønsker dere alle en fortsatt fin helg!

Dette er en gratis strikkeoppskrift. Vi blir glade om du lager den og enda gladere om du linker til oss 😉

Reklame

4 responses to “Prinsesse jakke

  1. Tilbaketråkk: Kretido – Ett år har gått | Kretido·

  2. Tilbaketråkk: Velkommen til Kretido | Kretido·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s