Tunisisk heklepute

tunisiskpute_09

Hei! Vi er i en prosess i leiligheten vår med å gjøre noen små endringer for å skape litt forandring og har kjøpt en ny sofa i en nydelig blå farge. Det er utrolig deilig med litt forandring og morsomt å kunne leke litt med farger. Føler derfor at det var på sin plass at den nye sofaen også fikk noen nye puter og har derfor kastet meg over heklepinnene og lekt meg med en teknikk som heter Tunisisk hekling. 

tunisiskpute_03

Er du usikker på hvordan tunisisk hekling gjøres, fant jeg en veldig fin video på Drops sine sider som kan være til hjelp.

tunisiskpute_01

Stor pute (rød)
Materiell:
200 g Sandnes Garn Easy (1032 lys grå)
100 g Sandnes Garn Easy (4219 rød)
Hakkenål nr. 5
Filt (39 cm x 39 cm)
Glidelås (45 cm)
Pute (40 cm x 40 cm)

Start med å legge opp en luftmaskerekke med 65 masker med hakkenål nr. 5 med lysegrå. Start første rad med å stikke nålen gjennom den 2. luftmasken fra nålen, gjør et kast rundt nålen og dra den gjennom masken. Hent så opp alle maskene fra luftmaskerekken ved å stikke nålen gjennom neste luftmaske og fortsett slik gjennom hele omgangen. Ikke snu arbeidet, men hakk deg nå tilbake til start ved å gjør et kast og dra tråden gjennom den første masken på pinnen. Videre ut omgangen gjør du et kast og drar tråden gjennom to og to masker.

tunisiskpute_07

Hekl 19 rader med tunisisk hekling (en rad = frem og tilbake på pinnen). *Bytt så til rødt garn når du skal hakke deg tilbake på pinnen og hent så opp maskene igjen med rødt garn. Deretter bytter du tilbake til lysegrå før du hakker deg tilbake med lysegrå*. Gjenta fra * – * til du har 26 rader med rødt mønster. Hekl så 1 rad med bare lysgrått garn. Bytt så til rødt igjen og hekl 3 rader på samme måte som tidligere. Vi avslutter så med 11 rader med bare lysegrå før du trekker tråden igjennom og fester alle trådene.

tunisiskpute_06

Baksiden av puten har jeg valgt å bruke et utrolig fint filtstoff jeg fant på Stoff og Stil. Skjær ca. 7 cm x 39 cm av filtbiten slik at du står igjen med en topp og bunn av bakstykket. Sy så inn en glidelås som binder disse bitene sammen igjen.

Vi skal nå sy sammen filtbiten med det tunisiske trekket. Legg derfor front mot front og sy sammen alle kantene. Pass på at du lar glidelåsen være litt oppe, slik at når du er ferdig med å sy alle sidene sammen kan du vrenge trekket gjennom glidelåsåpningen.

Jeg fylte så trekket med en pute fra Stoff og Stil.

tunisiskpute_05

Lite pute (blå)
Materiell:
100 g Sandnes Garn Easy (1032 lys grå)
50 g Sandnes Garn Easy (6173 marine)
50 g Sandnes Garn Easy (6554 Petrol)
Hakkenål nr. 5
Filt (36 cm x 36 cm)
Glidelås (40 cm x 40 cm)
Pute (40 cm x 40 cm)

Start med å legge opp en luftmaskerekke med 57 masker med hakkenål nr. 5 med lysegrå. Hekl 17 rader med tunisisk hekling (en rad = frem og tilbake). *Bytt så til lyseblått garn når du skal hakke deg tilbake på pinnen og hent så opp maskene igjen med lyseblått garn. Deretter bytter du tilbake til lysegrå før du hakker deg tilbake med lysegrå*. Gjenta fra * – * til du har 7 rader med dette mønster. Hekl så 7 rader med bare lyseblått garn. *Bytt deretter til mørkeblått garn når du skal hakke deg tilbake på pinnen og hent så opp maskene igjen med mørkeblått garn. Bytt så tilbake til lyseblått før du hakker deg tilbake med lyseblått*. Gjenta fra * – * til du har 7 rader med dette mønster. Hekl så 7 rader med bare mørkeblått garn, før du trekker tråden igjennom og fester alle trådene.

tunisiskpute_04

Skjær ca. 7 cm x 36 cm av filtbiten slik at du står igjen med en topp og bunn del av baksiden. Sy så inn en glidelås som binder disse bitene sammen igjen.

Vi skal nå sy sammen filtbiten med det tunisiske trekket. Legg derfor front mot front og sy sammen alle kantene. Pass på at du lar glidelåsen være litt oppe, slik at når du er ferdig med å sy alle sidene sammen kan du vrenge trekket gjennom glidelåsåpningen.

Jeg fylte så trekket med en pute fra Stoff og Stil.

tunisiskpute_02

Tunisisk hekling er en veldig morsom teknikk som får en veldig tykk, tett og fin struktur. Hva synes dere?

Marianne_logo2

Dette er en gratis hekleoppskrift. Setter derfor stor pris på når andre benytter seg av den og blir veldig glad når dere linker til meg 😉 

Følg meg på Bloglovin’ – Følg Kretido på Facebook

Reklame

2 responses to “Tunisisk heklepute

  1. Tilbaketråkk: Dagens oppskrift: Tunisisk heklepute | Hekleoppskrift·

  2. Tilbaketråkk: Godt nytt år | Kretido·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s