Lekker sminkeveske

sminke_veske_01

Jeg vet ikke hva det er, men uansett hva jeg gjør så blir det alltid kaos i veskene mine. Alt flyter rundt og finner aldri det jeg leter etter. Headsett som har surret seg rundt nøklene og lepomader som bare forsvinner i alt kaoset. Kjenner du deg igjen?

Da jeg var i New York falt jeg helt pladask for en ny veske. Følte derfor at jeg skulle være litt føre var å lage et lite system for kaoset. Har derfor laget en enkel liten veske som man kan ha alle små tingene i som sminke. Med brunt skinn, stoff med New York trykk og gull-glidelås ble det ganske så lekkert synes jeg.

sminke_veske_04

Dette trenger du: 
2 stk skinnlapper (8×18 cm)
2 stk bomullapper (12×18 cm)
2 stk bomullapper (18 cmx18 cm)
1 glideløs (ca. 20 cm)

Slik gjør vi det:
Vi starter med å sy sammen front stykket som består av en skinnlapp (8×18 cm) og en bomullslapp (12×18 cm). Legg stykkene front mot front, og sy sammen som på bilde under med sømmen 1 cm fra kanten. Brett så lappene fra hverandre. Gjør det samme en gang til slik at du får et front- og et bakstykket.

sminke_veske_08

sminke_veske_05

Det neste vi skal gjøre er å sy sammen front- og bakstykket. Legg front mot front og start å sy 1 cm fra åpningen på den ene siden og sy deg rundt til 1 cm på den andre siden av åpningen.

sminke_veske_11

For at det skal bli en ekstra fin kant i bunn kan vi sy inn hjørnene i hver side med noen mm som vist på bilde under.

sminke_veske_12

Når du da vrenger stoffet kan du se at du har fått to elegante og fine hjørner.

sminke_veske_17

Sy så sammen bomullslappene som skal være til trekket på innsiden av vesken(18 cmx18 cm). Legg front mot front og start å sy 1 cm fra åpningen frem til 1 cm fra åpningen på andre side. MEN pass på at du lager en 5 cm åpning i bunn av trekket. Denne skal vi bruke for å vrenge vesken etter vi har sydd inn glidelåsen.

Når vi skal sy inn glidelåsen trekker vi innerstoffet (med vrangen ut) over ytterstoffet som på bildet under. Fest glidelåsen rundt åpningen med vrangen av glidelåsen mot front av ytterstoffet. MEN pass på at starten av glidelås peker opp.

IMG_9315

Sy så på glidelåsen og trekk vesken gjennom hullet slik at du får vrengt stoffet.

sminke_veske_20

Sy så igjen hullet i innsiden av vesken.

IMG_9338

sminke_veske_14

Syns det ble veldig lekkert med kombinasjonen av det brune skinnet, gullet i glidelåsen og svart-hvitt tegningene i bomullsstoffet. Funker super som sminkeveske, men kan bruke den like mye som en liten clutchveske.

sminke_veske_13

Hva syns dere?

Marianne_logo2

Dette er en gratis oppskrift. Setter derfor stor pris på når dere bruker oppskriftene mine, men blir enda mer glad når dere linker til meg i tillegg 😉

Follow on Bloglovin’ – Like on Facebook

Reklame

6 responses to “Lekker sminkeveske

 1. Kjempestilig altså! Jeg har forsøkt meg på noen mini-vesker (med glidelås), men jeg kjenner meg ikke helt fortrolig med å sy i glidelåser enda. De skli liksom litt (stoffet)… Så nå har jeg fått over-transportør fra mannen min ( i bursdagsgave), men jeg tror jeg kvier meg litt for å prøve den, hihi… 😉

  Men din var jo bare rålekker! 😀

  Ha en fin uke!

  • Ja, det kan være litt vrient med glidelås, men med en gang du har gjort det et par ganger så blir det bare bedre og bedre for hver gang 🙂
   Ha en flott uke du også Guro!

  • Hei Maren! Så hyggelig med kommentar 🙂 Alt av stoff, inkludert skinnlappene er kjøpt på Stoff&Stil på Alna.

 2. Tilbaketråkk: Godt nytt år | Kretido·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s