Utelykter

utelykt_03

Det merkes at man går inn i mørkere tider. Det beste med høsten er all kosen med stearinlys, pledd og en stor kopp med te på kveldene. Siden vi har jobbet en del med å gjøre terrassen vår fin og koselig denne sommeren, syns jeg det er viktig at vi fortsetter å ta vare på kosen selv om blir kaldere i lufta. Hadde derfor lyst til å lage noen fine lykter vi kunne ha hengene ute. Disse er super enkle å lage og de lyser fint opp i høstmørket.

utelykt_01

Dette trenger du:
Norgesglass
Hyssing
Stearinlys

Slik gjør du det:
1. Fjern lokket på norgesglasset, men behold metallringen.
2. Snurr hyssingen et par ganger rundt toppen av glasset, før du fester hyssingen med en dobbelknute. Deretter lager du en ny dobbelknute, men med litt mellomrom slik at det blir laget en løkke.
3. Tre så en ny hyssing gjennom løkken. Finn så en passende lengde du ønsker på hempen før du trer den igjennom hyssingen som er nå snurrer rundt glasset. Lag så en dobbelknute på andre siden av løkken.
4. Sett metallringen godt på igjen og sett et stearinlys i glasset.

Ønsker dere alle en flott høstkveld!

utelykt_02

Reklame

5 responses to “Utelykter

  1. Veldig fint! Jeg er så glad i Norgesglassene jeg har arvet av farmor og bestemor. De blir brukt som vaser, lyslykter, til kirsebærlikør og nå også til syltede sitroner. I tillegg til oppbevaring av sukrin, linfrø osv. på kjøkkenet. Glass med sjel og perfekt i bruk.

    • Hyggelig å høre at du likte lyktene. Jeg har selv arvet disse Norgesglassene fra min farmor og de blir brukt flitting hos oss også som oppbevaring eller belysning.

  2. Tilbaketråkk: Norgesglass med bilde | Kretido·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s