Sakkosekk

sakkosekk_02Hva er ikke mer behagelig enn å ligge i en sakkosekk foran tv’n en fredagskveld? Jeg virkelig bare elsker konseptet sakkosekk etter at jeg sydde en til leiligheten for noen uker siden. Vi hadde en i skinn når vi var mindre, men har ikke latt tanken slå meg å kjøpe en sakkosekk i nåtid. Men når jeg var så heldig å få min egen symaskin til jul ble jeg inspirert. På Stoff & Stil sine hjemmesider ligger det mange flotte oppskrifter som kan være en flott start for nybegynnere, men som også gir masse inspirasjon. Jeg valgte derfor i denne omgang å bruke deres oppskrift på en enkel sakkosekk.

sakkosekk_04

Jeg ønsket å lage en sakkosekken som skulle gi følelsen av et møbel mer enn en slitt pose. Jeg tok derfor turen til Stoff & Stil på jakt etter ett slitesterkt møbelstoff som ville passe godt inn i vår stue. Det er virkelig et hav av farger å velge mellom!

sakkosekk_05

Det som var veldig fint med dette mønsteret var at bunnen er med glidelås slik at man kan ta av trekket og få det vasket. Jeg valgte også å leke litt med farger og lot bunnen være i koksgrå. Det er en detalj som bare kommer frem i ny og ned, men gjør at ikke møkken kommer like godt frem.

sakkosekk_01Det som er viktig når man syr trekket som holder alle isoporkulene er at det er en god søm. Da unngår man at den går opp med engang noen setter seg i sakkosekken. Kulefyll kan man få kjøpt nye, men har du en gammel sakkosekk liggende eller får kjøpt en for 20 kroner på loppemarked er det en fin og billig løsning. Pappa og min stemor hadde en gammel sakkosekk liggende hjemme som ingen lenger brukte som jeg kunne bruke som fyll. Siden det var en gammel og slitt sakkosekk hadde flere av kulene blitt flate og ikke like «puffy» som den en gang var. Derfor kjøpte jeg en liten ekstra pakke med kulefyll hos Stoff & Stil som påfyll.

sakkosekk_03Med en kopp te og et godt pledd over seg er det ingen annen plass jeg heller vil sitte. Det er nok bare snakk om tid før jeg må lage en til, slik at både samboeren min og jeg kan sitte i hver vår.

Reklame

2 responses to “Sakkosekk

  1. Tilbaketråkk: Hundekurv | Kretido·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s