Nelly teppe

nellyteppe_07

Da er vi i gang igjen med hverdagen etter en deilig og flott sommerferie. Selv er jeg i gang med nye studier som er spennende og blir absolutt en ny utfordring jeg ser frem til å begynne med. Håper dere alle har hatt en flott sommer og kost dere med fin været!

Jeg har kost meg med dette prosjektet i sommer. Et baby teppet strikket i baby ull i størrelsen 65 cm x 65 cm. Teppet er strikket i rillestrikk med en morsom teknikk som gjør at man strikker fra hjørne til hjørne. Mykt og godt teppe som varmer godt for en liten baby.

For English pattern click here.

nellyteppe_05

Materiell:
Dale Baby ull 100 g (farge: 3403)
Dale Baby ull 100 g (farge: 3718)
Dale Baby ull 100 g (farge: 3841)
Dale Baby ull 100 g (farge: 3871)
Rundpinne nr.4 80 cm

Strikkefasthet rillestrikk: 27 masker = 10 cm

Teppe:
Legg opp 3 masker på rundpinne nr. 4 med farge 3403. Strikk 2 pinner rettstrikk. Videre strikkes det rettstrikk samtidig som det økes 1 maske på begynnelsen av hver pinne ved å lage 1 kast innenfor 1 kant-maske. På neste pinne strikkes kastet vridd rett for å unngå hull i arbeidet. Gjenta dette til arbeidet måler ca. 65 cm i sidene.

SAMTIDIG når arbeidet måler ca. 17 cm bytter du til farge 3718. Strikk videre i denne fargen til du ikke har mer av dette nøstet, ca. 50 g. Bytt deretter videre til farge 3841. VIKTIG at man alltid bytter garnfarge på samme siden som det første bytte. Strikk videre i denne fargen til du ikke har mer av nøste, ca. 50 g. Bytt så videre til farge 3871. Strikk videre i denne fargen til du ikke har mer av nøste, ca. 50 g.

nellyteppe_04

Nå skal arbeidet målet ca. 65 cm i sidene og vi skal begynne å felle. Vi skal strikke videre med nye 50 g. farge 3871. Som du ser på bilde under ble fellekanten jeg brukte noe tykkere enn økekantene. Så om du ønsker å ha mindre fellekant strikker du videre rettstrikk samtidig som det felles 1 maske på begynnelsen av hver pinne ved å strikke de to ytterste maskene innenfor 1 kant-maske sammen. MEN om du ønsker å bruke samme fellekant som jeg brukte strikker du videre rettstrikk samtidig som du strikker de to ytterste maskene sammen, lag 1 kast og deretter strikker de to neste maskene sammen. På neste pinne strikkes kastet vridd rett for å unngå hull i arbeidet. Gjenta fellingen til det gjenstår 3 masker på pinnen. Fell av og fest alle tråder.

nellyteppe_03

SAMTIDIG når det er strikket ca. 100 g av farge 3871 byttes det til farge 3841. VIKTIG at man også her alltid bytter garnfarge på samme siden som det første bytte. Strikk videre i denne fargen til du ikke har mer av dette nøstet, ca. 50 g. Bytt deretter videre til farge 3718. Strikk videre i denne fargen til du ikke har mer av nøstet, ca. 50 g. Bytt så videre til farge 3403. Strikk med denne fargen ut arbeidet.

nellyteppe_01

Hva synes dere?

Tips: Om du ønsker å ha det så likt som mulig kan du telle hvor mange riller du har i hver farge på økedelen, og strikke det gjensvarene på felledelen.

Ønsker dere en fortsatt strålende søndag!

Marianne_logo2

Reklame

One response to “Nelly teppe

  1. Tilbaketråkk: Dagens gratisoppskrift: Nellyteppe | Strikkeoppskrift.com·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s