Kjøkkenhåndkle

kjokkenhandle_08

Kanskje du har en venn som nettopp har flyttet inn i en ny leilighet og ønsker å gi noe personlig og fint som innflytningsgave. Eller kanskje du ønsker å fornye noen detaljer på ditt eget kjøkken? Da er dette et fint prosjekt for deg. Kjøkkenhåndkle er enkelt å lage og passer perfekt til deg som nettopp har begynt å sy eller har flere år bak symaskinen. Lek deg med forskjellig farger og mønster på tekstil eller med potettrykk.

kjokkenhandle_07

Dette trenger du:
Bomullsstoff
Sytråd
Symaskin
Strykejern
Sikkerhetsnåler

Slik gjør du det:
1. Starte opp med å klipp opp stoffet i størrelsen 50 cm x 70 cm til kjøkkenhåndkle, og i størrelsen 4 cm x 8 cm til bånd.

kjokkenhandle_042. Start med å sy sammen båndet ved å lage en 1 cm brett på hver langside inn mot midten, for deretter å brette den dobbel og sy sammen ytterkanten på langs. Jeg liker å bruke øyemål når jeg bretter, samt sikkerhetsnåler og strykejern for å få en fin og pen brett. Finn den metoden som passer best for deg, det viktigste er at du for en jevn og fin brett.

kjokkenhandle_033. Det neste er å brette inn kantene på selve kjøkkenhåndkle. Det samme gjelder her med dobbelbrett på 2 x 1 cm inn mot vrangen. Sy deretter deg rundt og husk å sy med båndet som stropp i det ene hjørnet.

kjokkenhandle_02

kjokkenhandkle_09
4. Gå over med strykejernet slik at alle sømmer blir pent presset.

kjokkenhandle_06

Som du ser har jeg kost meg med potettrykk og satt mitt eget preg på tekstilen. Ønsker du å lære mer eller se hvordan jeg gjorde dette kan du lese innlegget om potettrykk her.

kjokkenhandle_09

Hva synes dere? Er dette noe du kunne tenkt deg å lage?

Ønsker dere en strålende helg!

Marianne_logo2

Reklame

2 responses to “Kjøkkenhåndkle

  1. Tilbaketråkk: GIVEAWAY | Kretido·

  2. Tilbaketråkk: 3 tips til hjemmelagde julegave | Kretido·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s