NØKKELSKÅL

nokkelskal_05

Blir nøklene dine ofte slengt rundt når du kommer hjem? Småmynter som blir liggende her og der? Dette prosjektet er perfekt for deg! Jeg har sett masse spennende og inspirerende prosjekter laget av hobby clay på Pinterest i det siste. Det er utrolig enkelt å jobbe med, som gjør at selv de små kan bli med å forme egne figurer. Hjemme hos oss har vi i det siste gjort noen små endringer i inngangspartiet. Det er alltid gøy med litt forandring, så jeg ønsket å lage en liten skål som vi kunne bruke til nøkler og evt. andre småting som blir liggende i gangen.

Dette trenger du:
– Hobby clay (lufttørkende)
– Kjevle
– Hobbykniv
– Pensel
– Maling
– Skål
– 1 stort blad fra plante
– 1 lite blad fra plante
– Bokstavstempler

Slik gjør du det:
1. Start med å rulle ut hobby clay. Anbefaler å legge et bakepapir eller lignende som underlag mellom arbeidsbordet og hobby clay’n.

nokkelskal_01

nokkelskal_11

2. Finn en skål med ønskelig omkrets som du legger på hodet over clay. Press lett, slik at du får et lite omrisset av en sirkel på clay’n. Når vi nå skal kutte ut blader skal vi holde oss utenfor denne sirkelen. Legg et blad over clay’n slik at tuppen av bladet ligger på utsiden av sirkelen. Legg litt press og kutt rundt bladet. Gjenta dette til du har kommet deg rundt hele sirkelen.

nokkelskal_10

3. Legg clay’n over skålen. Press forsiktig og evt. lag noen snitt mellom noen av bladene for at den skal forme seg fint rundt skålen. Pass på når du har laget snitt at du legger ekstra press på skjøten og eventuelt jevner ut kantene slik at det ikke blir glipper.

nokkelskal_09

4. Om du ønsker kan du bruke bokstavstempler og presse forsiktig ned et ord i clay’n. Jeg skrev «Happy» – for hvem vil vel ikke bli litt ekstra glad når de kommer hjem etter en lang dag på jobben. 

5. La clay’n få lufttørke over natten.

6. Neste morgen løsner du forsiktig ut clay’n av skålen. Den skal fortsatt være noe myk og justerbar, så vær forsiktig slik at du ikke brekket av bladene når du tar den ut av skålen. Sett så clay’n ned på et flatt underlag og press forsiktig bunnen slik at du er sikker på at skålen du lager vil stå stabilt.

7. La clay’n få lufttørke et døgn til.

nokkelskal_08

8. Mal skålen i sølv farget maling. Jeg malte to stråk for at det skulle dekkes ordentlig.

nokkelskal_06

nokkelskal_07

9. La malingen få tørke godt før du maler et tynt lag med svart maling over. Tørk malingen raskt av med en våt klut. Det skal bare ligge igjen noe svart maling i små kriker og kroker for å gi skålen litt ekstra sjarm. Du må være rask for det tørker fort med tynt lag. Hvis du synes det blir for mye svart, kan du alltids male over igjen med litt sølv.

nokkelskal_03

Ble veldig fornøyd med resultatet og var et veldig morsomt prosjekt å jobbe med denne uken. Hva synes dere?

Ønsker dere en riktig god helg!

Marianne_logo2

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s