Rett-vrang lue

lue_03

Er det ikke deilig vær ute?! Har vært flere timer ute i dag og stor kost meg i solen. Men dessverre må vi nyte det så lenge det varer for allerede neste uke er det meldt kuldegrader igjen og noen steder snø. Har derfor lyst til å dele denne oppskriften med dere. Denne lua er enkel og sjapp å strikke, samtidig som den er utrolig bløt og myk.

Materiale:
100 g Sandnes Garn Alpakka
Rundpinne 40 cm nr. 3,5
Settpinne nr. 3,5

Strikkefasthet: 10 cm = 22 masker

lue_01

Slik gjør du det:
Legg opp 132 masker på rundpinne nr. 3,5. Vi skal strikke hele arbeidet *1 rett, 1 vrang*. Når arbeidet måler 23 cm skal vi sette 4 merker jevnt fordelt utover omgangen. Vi skal nemlig begynne å felle og det gjør vi ved å strikke en og en maske sammen før og etter merkemasken. Masken vi feller og selve merkemasken strikkes alltid rett. Gjenta dette frem til du har bare 12 masker igjen på pinnen. Etterhvert vil du merke at det blir for få masker til å strikke på rundpinne og du bytter da til settpinne nr. 3,5 og strikker videre til du har som nevnt 12 masker igjen på pinnen. Trekk tråden gjennom de gjenværende maskene og snurp sammen. Fest trådene.

lue_04

lue_02

Hva synes dere?

Ønsker dere alle en riktig god helg

Marianne_logo2

Reklame

4 responses to “Rett-vrang lue

  1. Tilbaketråkk: Dagens gratisoppskrift: Rett-vrang lue | Strikkeoppskrift.com·

    • Hei Guro! Ja, vi for håpe at vi kan pakke bort vinterklærene nå og ikke se dem før til høsten igjen 🙂

  2. Tilbaketråkk: 3 tips til hjemmelagde julegave | Kretido·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s