Hengeampel

potte_01

Den siste uken har vi lagt ned en god del innsats på terrassen for å den fin nå i sommer. Siden vi flyttet inn i leiligheten i fjor vinter har vi ikke gjort stort med terrassen og den så nokså trist ut i mine øyne. Jeg er veldig glad i blomster og ønsket derfor å lage en hengeampel som vi kunne pynte opp med. Det er ikke avansert, faktisk tvert imot – også ble det veldig fint og dekorativt.

potte_05

Materiell:
3 stk potteplanter
ca. 4 meter tau
Hvit maling
Gullakk
Maskeringsteip

potte_03

Slik gjør du det:
Det første jeg gjorde var å male 2 strøk med hvitmaling på alle tre blomsterpottene. Pottene jeg brukte var fra IKEA, og var veldig fine for de har allerede 4 spor under som gjør det lettere å få festet tauet. Når malingen tørket tok jeg frem maskeringsteipen og teipet opp de mønstrene jeg ønsket med gullakk. Jeg valgte å ha tre forskjellige mønstre, men det er like fint med samme på alle pottene.

For å slippe å måtte teipet over hele området teipet jeg en plastpose over det jeg ønsket å beholde hvit. Så var det bare å spraye over med gullakk.

potte_02

Mens gullakken tørket fant jeg frem det tauet jeg ønsket å bruke og klippet opp til ca. 4 lengder på 1 meter hver seg. Så samlet jeg disse og lagde en løkke på toppen, før jeg lagde 3 knuter jevnt fordelt nedover. Her er det viktig å prøve seg litt frem slik at man får nok plass mellom hver potte.

Det siste man må gjøre er å plante noen nydelige blomster i pottene og henge opp ampelen.

potte_04

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s