Perle puter

perlepute_01

Interiør er et spennende emne og jeg elsker å bli inspirert og leke med farger. Puter er et flott dekor element, som er enkelt og morsomt å bytte ut i ny og ned. Selv har vi en koksgrå sofa, som kan bli litt kjedelig uten noe puter i tillegg. Ønsket derfor å strikke en pute som kunne spreke opp sofaen. Dette prosjektet er veldig enkelt og passer ypperlig som et koseprosjekt på fredagskvelden foran TV’n.

Materialet:
700 g garn
Rundpinne nr. 6
Pute 40 cm x 60 cm

Strikkefasthet:
10 cm = 15 masker

pute_01

Pute:
Legg opp 95 masker på rundpinne nr. 6. Vi skal strikke perlestrikk gjennom hele arbeidet. Dette gjør du ved å strikke 1 omgang *1 rett, 1 vrang* og gjenta fra *-*. Neste omgang strikker du vrang over rett og rett over vrang gjennom hele omgangen. Neste omgang gjør du det omvendte igjen (rett over vrang og vrang over rett), slik at du hele tiden strikker det omvendte av forrige omgang.

Strikk frem og tilbake på pinnen til arbeidet måles 82 cm. Fell av maskene.

pute_02

Nå skal vi sy sammen puten. Brett arbeidet og sy ytterkantene (40cm) sammen med symaskin. Sy gjerne sammen 10 cm på hver side på langsiden, men ikke hele slik at du får vrengt trekket og fylt puten. Når du har gjort dette setter du trekket over en pute og syr pent igjen åpningen.

Ønsker dere alle en riktig fin fredag!

Dette er en gratis strikkeoppskrift. Vi blir glade om du lager den og enda gladere om du linker til oss 😉

Reklame

2 responses to “Perle puter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s