Italiensk pizza

pizza_02

Pizza er en sikker vinner hos de aller fleste. Selv er  jeg vokst opp med den kjente amerikanske bunnen hvor man har pøst på med masse fyll, men etter at jeg begynte med denne oppskriften har jeg ikke spist annet. Denne oppskriften har blitt en favoritt hjemme hos meg. Det som er så fint er om man blir lei en dag så er det bare å endre fyll så har du en helt annen pizza. Hos oss går det i pepperoni og mozzarella.

Ingredienser:
6 dl hvetemel
50 g tørrgjær
1 klype salt
1 klype sukker
2 ss olivenolje
2,5 dl vann

Slik gjør du det:
1. Bland ingrediensene i en bolle.
2. Elt blandingen til du har en lett, smidig og fin deig.
3. La deigen hevet i 45 minutter et lunt sted under plast.
4. Del deigen i 2 emner. Kjevl ut ett av emnene til en tynn bunn, den skal nesten være gjennomsiktig. Strikk hull jevnt utover med en gaffel. Bunnen stekes så på 250˚C i ca. 3 minutter. Gjenta dette med det andre emnet.
5. Smør på pizzasaus og ønskende fyll.
6. Stekes på midterste rill i ca. 15 minutter på 250˚C

Håper det smaker!

pizza_01

Reklame

One response to “Italiensk pizza

  1. Har laget pizza siden jeg var sånn ca 10 år gammel og prøvd det aller meste som topping. Jeg må innrømme at jeg i senere år har prøvd med ferdiglaget deig fra super’n, men det er jo bare dyrt og smaker aldri like godt som hjemmelaget deig også er det jo super enkelt å lage.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s