Hårbånd

hårbond_01Endelig er mai her! Mai er den måneden hvor våren virkelig kommer frem, også er det alltid litt ekstra stas med alle de røde dagene. Folk begynner å samle seg ute i parker og hestehoven kommer frem. Gatene blir ryddet til 17.mai og livet er herlig. Selv har jeg tatt sommerklippen allerede og da er det alltid gøy med nytt hårpynt. Denne gangen har jeg heklet et enkelt og elegant hårbånd som passer fint i den sesongen vi skal inn i nå.

For English pattern click here.

Materialet:
50 g Baby Alpaca Silk
5 cm hvit strikk
Heklenål nr. 2,5

Slik gjør vi det:
Vi skal nå hekle en blomsterbord. Lengden på båndet avgjør du selv etter størrelsen på ditt hode, men husk at du skal ha plass på lengden til en liten strikk i enden.

Hekle 4 luftmasker, 1 stav i den 4. luftmasken fra tråden. Dette er midtringen du skal jobbe ut fra på hver blomst. Nå skal du hekle et blomsterblad som gjøres slik: Hekle 3 luftmasker, 2 staver i ringen, 3 luftmasker og 1 kjedemaske i ringen. Hver blomst består av tre blomsterblader.

*Når du har den første blomsten ferdig hekler du 11 luftmasker, 1 stav i den 4. luftmasken fra nålen, 3 luftmasker, 1 stav i ringen og 1 kjedemaske i mellom 2 staver på den sist heklede blomsterbladet. Snu arbeidet og hekl 1 stav i ringen, 3 luftmasker, 1 kjedemaske i ringen. Så hekler du to vanlige blomsterblader som beskrevet over. Gjenta fra * til borden er så lang som du ønsker. Dra tråden igjennom den siste masken.

Sy deretter på noen cm med strikk i enden og fest trådene.

Ønsker dere en fortsatt strålende søndag!

hårbond_02

Dette er en gratis hekleoppskrift. Vi blir glade om du lager den og enda gladere om du linker til meg:) 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s